čtvrtek 17. září 2009

Minerální make-up

Minerální make-up neobsahuje žádné syntetické látky, konzervanty a barviva. Je proto vhodný i pro citlivou pokožku. Ne každý minerální make-up je ale opravdu přírodní. Některé značky obsahují syntetické látky a konzervanty nebo látky nevhodné pro citlivou pokožku. Týká se to nejen značek jako Maybelline, L´Oréal nebo Avon, ale i značek, které se orientují výhradně na minerální make-up. Některé obsahují složky, které mohou vyvolat alergickou reakci. Nerozhodujte se podle ceny, Bare Escentuals, která patří k dražším značkám, není vůbec kvalitní. Chtěla bych upozornit na značky, které jsou dostupné a kvalitní a zasílají do ČR. U nás se dá sehnat čistě minerální make-up, ale je drahý. I s poštovným vyjde levněji objednat si ho z Ameriky.

Většina minerálního make-upu je sypká. Díky tomu nepotřebuje žádné konzervanty a má prakticky neomezenou dobu spotřeby, ačkoliv firmy většinou uvádějí několik let. Tuhé výrobky obsahují sice čistě přírodní látky, které ale zkracují dobu minimální trvanlivosti na asi 3 roky. Sypká forma má kromě lepší kontroly nad tím, kolik prášku použijete, i další výhody. Většina značek nabízí vzorky levně nebo jen za poštovné. U očních stínů vám často budou stačit vzorky, některé vydrží docela dlouho. Jestliže rádi odstíny střídáte, můžete jich mít levně velké množství. Další výhoda, která se týká všech produktů, je možnost smíchat si vlastní odstín. Stačí mít dost velké kelímky (které některé firmy prodávají), sesypat produkty a protřepat. Tak docílíte přesně odstínu make-upu pro svou pleť, můžete smíchat make-up s pudrem, abyste ráno ušetřili čas, nebo dodat matným očním stínům třpyt.


Štětce na make-up


Každý vizážista vám řekne, že kvalitní štětce jsou dlouhodobá investice, s dobrými štětci dokážete mnoho i s levnou kosmetikou a obvykle se doporučují přírodní chlupy. Ale nemusíte sahat hned po těch nejdražších štětcích. Dnes se vyrábí skvělé syntetické štětce z recyklovaných materiálů. Štětce od značek Ecotools a Everyday Minerals (EDM) jsou dle mé zkušenosti mnohem měkčí a všeobecně lepší než třeba asi dvakrát dražší profesionální značka Laurendor. Obě značky jsou v podobné cenové kategorii, cena záleží na tom, zda je kupujete jednotlivě nebo v sadě.
Značka Ecotools, jak název napovídá, klade velký význam na dopad na životní prostředí. Jejich štětce jsou z bambusu, recyklovaného hliníku a taklonu, pouzdra z bavlny a lnu. Jsou o něco levnější než EDM.
Everyday Minerals jsou srovnatelně měkké a o něco hustší než Ecotools, což může být výhoda i nevýhoda. Kromě toho je to skvělá značka velmi kvalitního, ale dostupného make-upu.
Mám štětce od obou značek a všechny jsou skvělé.



Žádné komentáře:

Okomentovat