pondělí 28. března 2011

Oblíbené odličovače - Silk Naturals a Alverde


Meruňkový olej od Silk Naturals je můj nejoblíbenější odličovač. Je to směs meruňkového a hroznového oleje a emulzifikátoru. Díky poslední složce se smyje jen vodou, ačkoliv pokud máte hodně mastnou pleť, budete ho možná i tak smýt mýdlem. Nevysušuje ani nezanechává mastný pocit, odstraní šetrně make-up (mně všechen, ale podle některých recenzí je potřeba ještě tonikum). 

Hodně mně pomohl s ucpanými póry a akné. Olej nejlépe odstraňuje jiný olej a dobrý způsob, jak uvolnit ucpané póry, je čištění olejem (OCM - Oil Cleansing Method). Na internetu je k OCM hodně informací, hodně lidí s ním má skvělé zkušenosti. Na mě je to moc časově náročné - musela bych nahřát pleť, pak pomalu masírovat směsí olejů (ricinový a jiný, řidší, každý musí najít ideální oleje pro svou pleť a jejich poměr - už na to jsem líná :P) a pak několikrát umývat teplým hadříkem nebo mýdlem (odstranit všechen olej je nejdůležitější). S meruňkovým olejem jen chvilku masíruji a opláchnu vodou. Nemůžu samozřejmě zaručit, že bude fungovat všem. Když jsem ale chtěla spotřebovat jiné odličovače, které jsem měla doma, měla jsem pořád ucpané póry na nose. Po návratu k meruňkovému oleji se mně za pár dnů uvolnily.

Čisticí krém Alverde na problematickou pleť jsem už měla doma, neměla jsem v plánu zkoušet jiné než SN. Je ale skvělý, pro mě srovnatelný se SN. Také obsahuje oleje a nevysušuje, dobře odstraní make-up a nedráždí pokožku (včetně očí). Pleť je po něm trošku sušší než po SN, zato oční make-up odstraní o trochu rychleji. Ve spěchu používám tento.

Silk Naturals: 120 ml, $9
Alverde - cenu si nepamatuji, myslím, že vyjde o trochu levněji

8 komentářů:

  1. Ten Silk naturals vypadá moc dobře, ten asi bude stát za hřích :)

    OdpovědětVymazat
  2. mě teda silk naturals meruňkový olej moc nenadchl. odlíčí dobře, to jo... ale chybí mi ten mastný pocit na obličeji po umytí (ano vím, jsem asi divná). a taky mi strašně pálí v očích.

    a vůbec mám pocit, jestli se mi náhodou už nezkazil. mám ho doma už asi půl roku... je normální, že voní jako emu olej?

    OdpovědětVymazat
  3. Mně ten mastný pocit na obličeji po použití oleje bez emulzifikátoru také vyhovoval (ale na očích ne a nejraději používám jen jeden odličovač a navíc to není moc dobré na aknózní pleť).

    Mně nevoní nijak, jsem na něj zvyklá. Řekla bych ale že za půl roku by se neměl zkazit, já ho mám déle.

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám ten Alverde, mám doma zrovna dvě balení, moc mi vyhovuje. Dávám si ho tak jednou za 14 dní v neděli jako masku, jemně masíruju na obličeji a nechám tak 10 minut působit. Opravdu čistí a vysušuje o hodně míň než třeba bahenní maska z Mrtvého moře Kawar. Jinak na běžné odličování používám od Alverde měsíčkovou mycí emulzi pro všechny typy pleti, taky jde :)

    OdpovědětVymazat
  5. Maggi: řekla bych, že vodou to nebude. Každý snáší oleje jinak, zkusila bych nějaký jiný.

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím tě, máš srovnání toho oleje s odličovacími oleji Saloos? Já mám ten SN jen ze vzorečku a zatím žádný rozdíl moc nevidím, tak nevím, jestli ho pořídit (přece jen prodraží poštu) nebo zůstat u saloos... Díky

    OdpovědětVymazat
  7. Rena: Žádný odličovací olej od Saloos jsem nezkoušela, ale až mně dojdou tyto, koupím si ho a napíšu. Byla bych ráda, kdyby byly stejně dobré, přešla bych v tom případě na Saloos.

    OdpovědětVymazat