sobota 3. dubna 2010

Rtěnky NYX - Round Lipstick vs. Black Label Lipstick

Femme, Fig, Rose, Tea Rose, Sunflower, Lousiana
Gem, Black Label Rasberry

NYX Round Lipstick - nejlevnější rtěnka od NYX, necelé dva dolary na Cherry Culture, 144 odstínů.
Mám jich 7 a chystám se koupit další. Myslím si, že poměr cena - kvalita je skvělý. Je krémová, dobře se nanáší, netahá za rty a je hodně pigmentovaná - u většiny odstínů dávám jednu až dvě vrstvy. Mě nevysušuje, ale ani dostatečně nehydratuje suché rty. Většinou používám s balzámem nebo leskem. 
Výdrž je pro mě obtížné posoudit, žádná ze rtěnek, které jsem vyzkoušela, na mě nevydrží dlouho (ale nezkusila jsem jich mnoho; dvoufázové rtěnky, kdy barva rty tak vysuší, že vypadají jako rozpraskaná půda v době sucha, na mě přežijí jedině pití, jídlo i kapesník je setřou - a já mám celý rok alergickou rýmu).

NYX Black Label Lipstick - $6, 96 odstínů. Mám jen jednu, hlavně protože jsem nemohla najít fotografie skoro žádné z nich, přitom fotek RL se na internetu dá najít spousta. Více hydratuje, má luxusněji vypadající obal, jinak je podobná RL. Nelíbí se mně, že obal zabere zbytečně moc místa. 

Závěr: Round Lipstick je skvělá k vyzkoušení barev, ke kterým bych jinak neměla odvahu a které třeba nebudu moc nosit. Je to levný způsob, jak zjistit, které odstíny mně sluší - nemám moc rtěnek, většinou podobné nenápadné barvy. Pro příští objednávku mám vybranou výraznou červenou, hnědou, tělovou, fialovou, křiklavě růžovou. Black Label Lipstick mně připadá o něco lepší, ale za stejnou cenu můžu mít tři RL. Zkusím ještě jednu nebo dvě v méně výrazných odstínech, které můžu nosit každý den.

1 komentář: