pondělí 21. března 2011

Tuhé balzámy Epically Epic


Toto je jen polovina mé druhé objednávky u Epically Epic, zbytek jsem buď už darovala nebo nemohla najít. Z mýdla jsem papírový obal nesundávala, je to Pina Colada, kterou můžete vidět v mém předchozím příspěvku o EE. Další balzámy jsou nejspíš v kabelce, která je tak velká a plná věcí nezbytných k přežití cesty do práce, že v ní nemůžu nic najít.

Balzám na rty krásně voní - jako pistáciová zmrzlina, bohužel tak i trochu chutná a já nesnáším ochucené balzámy. Je sladký a v teple celkem měkký, dobře se nanáší i na popraskané rty, přitom nevypadá, že by se v horku rozpustil (s jistotou to ale říct nemůžu).

Mnohem více se mně líbí tuhé balzámy. Konzistence je podobná karité balzámům od Saloosu a účinky také, ačkoliv ingredience jsou úplně jiné. Balzámy Saloos jsem zkusila snad všechny a většinu mám ráda, každý má trochu jiné složení - jsou různě mastné, některé jsou více hojivé (třeba konopný je na ekzém a podrážděnou pokožku skvělý, dost ale páchne).

Balzámy EE mají všechny stejné složení, liší se jen vůní. Seznam ingrediencí je o dost kratší, což je dobré pokud jste na něco alergičtí nebo máte sklon k akné a chcete používat na obličej. Vůně jsou také silnější než u Saloosu. Je jich obrovský výběr, vedle asi 20 hotových balzámů dělají i na zakázku, výběr je z několika desítek vůní, které nakombinují na přání. Podrážděnou pokožku mně hojí stejně dobře jako Saloos (podle recenzí jsou dobré na ekzém, já nemůžu posoudit), nejsou o moc dražší (vyjdou tak na 160 Kč s poštovným), balení - kov namísto plastu - se mně líbí více. Pro mě vyhrává Epically Epic.

Pro srovnání velikosti (udávají 60 g, ale jsou menší než 50 ml Saloos):


1 komentář: