sobota 5. března 2011

Ručně dělaný tuhý peeling od ladylui



Jediné tělové peelingy, které jsem vyzkoušela, byly z drogerie anebo domácí (olivový olej s cukrem a esenciálním olejem). S žádným jsem nebyla spokojená. Chtěla jsem nějaký lepší, přírodní a voňavý a hodně abrazivní, aby stačilo použít ho jednou týdně. Na etsy jsem našla řadu peelingů, které bych chtěla vyzkoušet, ale s poštovným byly moc drahé. Na fler.cz jsem nenašla žádný, který by se mně líbil. Pak jsem objevila blog ladylui, která vyrábí vlastní, s kakaovým a bambuckým máslem a jojobovým olejem. Zjistila jsem, že ho vyrábí jen občas a zrovna neprodává, ale byla tak hodná, že mně jeden poslala a ani za něj nic nechtěla.

Je skvělý, hodně abrazivní, což mně naprosto vyhovuje. Vůně je jemná ale příjemná (mnohem lepší než u těch chemických peelingů, které jsem měla předtím). Po sprše se nemusím natírat krémem (což jinak musím dělat denně bez ohledu na to, čím se umyju). V nejbližší době nebude ladylui tělové peelingy prodávat, tak doufám, že mně nějakou dobu vydrží. Jinak bych si hned koupila dalších pět. Na blogu napsala návod na jejich výrobu, tak se toho třeba ujme někdo jiný, budu sledovat nabídku na fler.cz. Sama si na to netroufám.

6 komentářů:

  1. já si na to možná troufnu... i když na peelingy moc nejsem.

    OdpovědětVymazat
  2. Na tebe jsem zrovna myslela, když jsem to psala :) Vím, žes zmiňovala na blogu, že bys chtěla zkusit vyrábět kosmetiku, to by bylo skvělé. Není u nás vůbec výběr.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ten buffik je zaujimavy - ale ako sa spravne pouziva? Pred / po sprchovani alebo..? Zatial poznam peelingy len domace, ktore treba zmyt alebo na baze sprchoveho gelu...

    OdpovědětVymazat
  4. uz mi ladylui odpovedala, ale ak mate svoj tip na pouzivanie, rada si ho precitam ; ))

    OdpovědětVymazat
  5. Používá se stejně jako jiné peelingy, nanést na vlhkou pokožku a smýt. Smyjí se jen abrazivní částice, ne másla, takže se pak nemusím natírat. Já mám suchou a dehydratovanou pokožku, takže musím oplachovat i když použiju jen čisté bambucké máslo.

    OdpovědětVymazat