sobota 19. března 2011

Pošta - Silk Naturals


Od 1. dubna se sníží hranice pro placení DPH na dovážené zboží na pouhých 22 euro. Dozvěděla jsem to až nedávno, když jsem se vrátila k psaní blogu, takže to byl docela šok a spěchala jsem s většími objednávkami. Silk Naturals je má nejoblíbenější značka a chtěla jsem využít poštovného zdarma pro objednávky nad $125. Ke každým utraceným $30 byly oční stíny zdarma dle vlastního výběru, k tomu GWP stíny (3g kelímek) k objednávce nad $10, které se každý týden mění. Spočítala jsem své stíny SN. Mám jich 13 bez GWP a žádné z nich jsem nekupovala. To znamená, že jsem u Silk Naturals utratila nejméně $390 bez poštovného.

Čekám ještě na Urban Decay Alice in Wonderland Book of Shadows. Nemám ráda limitované edice, zvlášť když  kolem nich  výrobce dělá obrovský povyk a vyprodají se za pár hodin. To nemůžou udělat více, když vědí, jaký bude zájem? Snad na nich neprodělávají, i když jsou za tak dobrou cenu jako Alenka. Ta se mně moc líbila, ale ten povyk půl roku předem a nedostupnost mě odradila. Potom jsem toho litovala. Minulý týden ji prodávala známá z fóra a já jsem neodolala. Chtěla za ni původní cenu v USA ($52), což je méně než za ni zaplatila v Kanadě, ale s vydřidušskou kanadskou poštou  a poplatkem PayPalu mě vyšla na $93.

Když k tomu připočtu asi $150, které jsem jen v únoru a březnu dala za LoveLee Soaps a Epically Epic Soaps, a pár dalších menších objednávek, výsledkem je šetření. Měla bych jako dospělá a zodpovědná osoba nejprve nakupovat důležité věci jako je oblečení, boty a kabelky. Nemám je sice už kam dávat, ale to neznamená, že mám co na sebe.

6 komentářů:

  1. hranice pro dph byl šok i pro mě, hlavně jsem vůbec nechápala, jak mi to může český stát udělat. jako proč? a za co? nicméně mě to taky motivovalo k nákupu od silk naturals, i když ten můj nebyl tak veliký a teď ti moc moc moc závidím těch osm rtěnek.
    líbí se mi tvoje definice důležitých věcí... ovšem když se nad tím zamyslím, tak kosmetika je důležitější, protože oblečení a boty tady budou vždycky, ale obličej mám jenom jeden na celý život, tak se o něj přece musím pořádně starat.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se na posledních pár týdnů stala taky zodpovědnou, nekupuju laky :) Přemýšlela jsem o tom samém, přednost má oblečení a jiné věci... Naštěstí je ještě několik laků, které jsem na blog nedávala, a taky výměny s holkama mi pomáhají. Tak přeju povedené šetření ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Trb (je to Terezka? jestli nevadí, že se ptám, trb je takové strohé) - Nehodlám se připojit k nadávání na EU, náhodou s tím sjednocením limitu souhlasím, ale česká vláda za to nemůže. Samozřejmě si myslím, že by ta hranice měla být asi desetkrát vyšší :)
    Asi je to s tím obličejem pravda, to mě nenapadlo. Když já toho oblečení a doplňků moc nemám, tedy nic nového nebo módního.

    Sonidlo - děkuji. Ono to s tím šetřením asi nebude tak slavné :)

    OdpovědětVymazat
  4. já vím, že za limit dph česká vláda nemůže, jen mi to mezi všemi změnami veřejných financí (nižší mateřská, sjednocená dph, snížení platů...) přijde jako největší rána. no už jsem to oplakala.

    jinak trb je zkratka místa. ale jestli chceš, tam mi můžeš důvěrně říkat milá H. (jako hano).

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle objednávku ti závidím! Tak to já zase všechny peníze narvala do laků na nehty a něco i do kosmetiky, páč mi přišlo, že ty se dají sehnat mnohem levněji než jinde a vlastně ani jinde než v US ani nejsou k sehnání, zato třeba oblečení a kabelky se dají pohodlně a za dobré peníze s velkým výběrem koupit v UK, což se o lacích a vlastně i kosmetice říci nedá :(

    OdpovědětVymazat
  6. To je pravda, já jsem také proto všechny nákupy oblečení, bot a kabelek odložila na později. Také se rozhlížím po zajímavých evropských značkách (Illamasqua, Inglot, Lily Lolo) a domácí kosmetice na fler.cz.

    OdpovědětVymazat