neděle 30. srpna 2009

Přírodní přípravky na podporu růstu vlasů

- kokosový olej
- henna

- shikakai/šikakai: indická bylina je tradičním prostředkem péče o vlasy. Je vhodná pro podrážděnou vlasovou pokožku a všechny typy vlasů. Používá se i do masek pro mastnou pleť, mně se ale na to zdála moc vysušující. 2-5 lžic (dle délky a hustoty vlasů) zalijte teplou vodou, pro větší účinek nechte až hodinu odstát. Naneste na pokožku hlavy a vlasy a nechte působit. Pro suché vlasy stačí 5 minut, čím mastnější vlasy, tím delší doba působení, s dobou působení se zvyšuje i účinek. Proto se často používá na naolejované vlasy, jinak by je vysušila. Kde koupit: u nás se dá koupit na www.cestaprirody.cz od firmy Ayuuri Natural. Je součástí ajurvédského šamponu Eliah Sahil (dříve Planet Pure), ten se ale nenechává delší dobu působit - obsahuje další čisticí složky a ty by mohly vlasy vysušit. Přidává se ale také do henny, u nás se dá koupit tato, je to lepší možnost, protože henna se nechává působit hodiny. Já kupuji čistou shikakai na Ebay. Jestliže vám složitější příprava nevyhovuje, i u nás seženete vlasový olej s shikakai.

- káva: kofein prokrvuje vlasovou pokožku, obzvlášť účinný je u můžů. Káva ale vysušuje, proto u suchých vlasů opatrně. Je možné vmasírovat do pokožky před mytím a nebo opláchnout vlasy po mytí - pozor ztmavuje vlasy.

- lopuchový výluh: vlasových vod se dá sehnat řada, nejlepší zkušenosti jsou s lopuchovým výluhem od Naděje. Vtírá se do suché pokožky. Obsahuje alkohol, proto může vysušovat, ale masáž hlavy zase podporuje tvorbu mazu, takže naopak může vlasy zmastit. Podle toho si zvolte čas a frekvenci použití.

3 komentáře:

  1. Zdravím, mám malou opravu :-)) Čistý Shikakai powder seženete... už si s ním myji vlasy asi 3 měsíce a jsme naprostou fanynkou. Jako kondicionér používám Amla powder. Obojí vyrábí firma Ayuuri Natural. Mám od nich ještě i Aritha powder na mastrné vlasy Neem powder a Multani Mati.
    Pěkný den
    Magda Síbková

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím a dovolím si malou opravu:-)...SHIKAKAI powder se sehnat dá!!! Už si s ním 3 měsíce myji vlasy a jako kondicionér používám AMLA powder. Vyrábí je firma AYUURI NATURAL a mám od nich ještě i Multani Matu, Aritha powder pro mastné vlasy a Neem powder. Na Shikakai a Amlu nedám dopusti jsou nejlepší ze všech věcí na vlasy co znám.. a to jich znám tedy opravdu hodně :-)))
    Přeji pěkný den
    Magda Síbková

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za informaci, o Ayuuri Natural jsem nevěděla. Text jsem opravila.

    OdpovědětVymazat