středa 3. srpna 2011

Dáme si do kufru...

Právě jsem se vrátila z dovolené. Toto je jen zlomek kosmetiky, kterou jsem měla s sebou. Necestuji nalehko.


Kosmetická taštička z Targetu. Je skvělá, protože má místo na štětce a dvě průhledné kapsičky. Vejde se do ní hodně make-upu a všechno v ní snadno najdu aniž bych musela polovinu věcí vyndat. Úplně vlevo je můj oblíbený štětec na krémovou tvářenku od Silk Naturals. Jinak jsem měla hlavně štětce na oči. 


Žlutý pudr od Ben Nye, zelený korektor od The All Natural Face Patina. V horku nenosím make-up, zakryjí zčervenalá místa, sjednotí barvu pleti a dlouhodobě zmatní pleť.
Voděodolné oční linky a řasenka od Essence - oboje jsou skvělé, i když řasenka není nijak výrazná. Hlavní pro mě je, že neslepuje řasy a vydrží.

Oční stíny ELF - za tu cenu skvělé, i když některé jsou více pigmentované a některé méně - a Alverde, také dobré, i když tyto používám jen na obočí. Lorac Drama mám moc ráda, i když se od mých ostatních oblíbených stínů dost liší - není to ani výrazná barva, ani nejsou hodně třpytivé a pigmentované. Je to taková nenápadná barva, která se hodí ke všem studeným a neutrálním odstínům. Se štětečky Ecotools na oči dokážu v případě nutnosti skoro všechno. Zasunovací štětce na make-up a pudr mám tři; na fotce je Ecotools, od EDM je také dobrý.

Mám nejraději měkké balzámy na rty, které se v horku rozpouštějí, tak si s sebou beru jen lesky. Sally Hansen a Oriflame jsou málo pigmentované a celkem lepivé, takže je používám málo. Zato jsou celkem hydratující, místo balzámu dobré. Růžový od Avonu i hnědý od Alverde jsou slušně pigmentované, méně lepivé a dostatečně hydratační. 

Benefit Posietint - jediná tvářenka, kterou nanáším prsty. Přirozená, snadno se roztírá a dlouho vydrží, i když plnou velikost si nekoupím. Skvělá je na ní hlavně velikost. Podobného efektu dosáhnu i rtěnkou. Na rozdíl od lesků jsem na rtěnky dost vybíravá a většina mně nevyhovuje, tak polovinu svých rtěnek používám jen jako tvářenky.

BPAL Black Chocolate, Lime and Lime Mint - sladká ale dost svěží vůně, máta v ní je dost výrazná a po nanesení cítím, jak chladí. Jediný parfém, který používám i v tropických vedrech. Limitovaná edice, teď není v nabídce, ale nejspíš bude na podzim.


Po dvou letech jsem se dostala do Rossmana. Z nabídky Alterra jsem byla dost zklamaná, tak jsem si alespoň poprvé po několika letech koupila něco z nepřírodní pěstící kosmetiky. Tělové mléko na strie Palmer's je sice dražší než na Iherb (tady asi 180 Kč), zase mně ušetřili měsíc čekání. Trochu páchne, účinek na strie nemůžu moc posoudit, protože nepoužívám pravidelně. Je ale dost hydratační a mám z něj moc dobrý pocit.

Tuhý tělový balzám od Epically Epic je podobný karité balzámům Saloos, ale je v plechovém obalu, mají větší výběr a hezčí vůně. Rychleji se vstřebává, skvělý na ruce a podrážděnou pokožku nebo ekzém. 

Krém na nohy Alverde je skvělý, už po dvou použitích jsem pozorovala velký rozdíl. Je to ale můj první krém na nohy. Nejraději bych zkusila dalších deset, abych mohla napsat slušnou recenzi, ale roky používám skoro výhradně přírodní kosmetiku a nemůžu se odhodlat k tomu používat víc nepřírodní anebo kupovat dražší než Alverde, což jsou skoro všechny značky přírodní kosmetiky.

8 komentářů:

  1. Dost mě zaujal Black Phoenix Alchemy Lab - jsou ty vůně tak úžasné jako jejich prezentace? Moc se mi ty jejich stránky líbí (i když číst tak malé písmo v angličtině je utrpení), ale cena za 5ml balení je vážně vysoká. Potrpím si na vůně, i když s olejovými parfémy mám zatím jen dvě - špatné - zkušenosti: jednu jsem kupovala na Fleru podle lákavého složení a vysloveně mi smrdí (asi jako kdybych smíchala několik olejíčků do aromalamp dohromady), druhá zkušenost je nákup arabských parfémů přes Ebay, které mě po vybalení taky dost vyděsily - strašně silné a sladké a to jsem vybírala ty, které měly být spíš svěží.. Výdrž u obou taky nic moc. Vypadá to, že se v přírodní kosmetice opravdu vyznáš, mohla by jsi mi prosím poradit, jestli je to u olejových parfémů normální nebo to byla náhoda? Jinak dík za přehled značek minerálních make-upů - zrovna jsem se rozhodovala, že nějaký vyzkouším, takže za mě za usnadnění výběru rozhodně díky. Alys

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Parfémové oleje jsou různé, samozřejmě ne všechny značky jsou kvalitní. I u těch nejlepších se nedá vždy spoléhat na věrnost popisu, protože hodně vůní voní na každém jinak. Nezbývá než vyzkoušet. BPAL je o něco dražší než ostatní, také má drahé poštovné, ale mezi značkami parfémových olejů nemá konkurenci (historie, výběr - vybere si úplně každý, komunita a počet dostupných recenzí, prezentace). To neznamená, že jiné značky nemají skvělé vůně. Mají mnohem menší výběr a některé jen určitý typ vůní (třeba The Morbid The Merrier nemá žádné lehké svěží vůně, hodně značek zase nemá temné vůně), ale jsou levnější a mají rychlejší dodání. Výdrž je různá u každé vůně, navíc u každého člověka jiná, i to se musí vyzkoušet.

    Doporučila bych třeba The Morbid The Merrier nebo Sweet Anthem.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tipy, určitě vyzkouším. Alys

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, super tipy. Niečo určite vyskúšam. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den. Velmi se mi líbí Vaše kosmetická taštička. Ráda bych se zeptala, zda je to tato: http://www.target.com.au/p/jimeale-hanging-cosmetic-bag-fuschia-polka-dot/55178198.
    Děkuji moc. Vendula

    OdpovědětVymazat