neděle 28. srpna 2011

Přírodní kosmetika Alterra


Ve Zlínském kraji jsou dvě drogerie Rossman. Nikde jinde jich není tak málo. Já jsem se do zlínského Rossmana dostala asi po dvou letech s cílem odejít s plnou taškou levné přírodní kosmetiky Alterra. Ze šesti výrobků na výběr jsem byla tedy hodně zklamaná a koupila jen dva. Zajímalo by mě, jestli má cenu zajít někde jinde do Rossmana, když budu mít příležitost?

Tělové mléko i pleťový krém jsou pro hodně citlivou pokožku a jejich konzistence je skvělá - mastná a řídká. To je pro mě ideální, mám suchou a dehydratovanou pokožku a málo trpělivosti. Většina výrobků, která je pro mě dost hydratační se špatně roztírá. Neštípou ani podrážděnou pokožku, což není pravidlem ani u kosmetiky pro citlivou pleť (ne v mém případě, ale možná je má pokožka moc vybíravá). Trochu páchnou jako všechny neparfémované přípravky, které jsem vyzkoušela. Ne moc, se strašlivě páchnoucím tělovým mlékem Lavera Neutral se nedají vůbec srovnávat. Chvíli trvá, než se vsáknou, což mně nevadí. Krém nanáším jen na vlhkou pokožku, pokud nemáte hodně suchou pleť, doporučila bych spíše jako masku. Doufám, že i ostatní výrobky Alterra jsou stejně skvělé a že jich někde mají větší výběr.

7 komentářů:

  1. alterru jsem zkusila jen obličejový olej, nevím už přesně který (mají dva)... proti saloosu je to naprostá pohroma. smrdělo mi to. štípal mě v očích a to jsem ho na oční okolí nenanášela. a hlavně jsem se po něm celá popupínkovala. a taky mi během týdne používání vysušil pleť (ano vím, že má olej dávat na mokrou pokožku). takže tak, za mě prostě ne...

    OdpovědětVymazat
  2. jsem od Alterry měla jen jakýsi krém na smíšenou pleť a byl hrozný. Strašně smrděl a měla jsem pocit, že mě vůbec nehydratoval, naopak mi příšerně stáhnul obličej,který se ale zároveň leskl jak zrcadlo.

    OdpovědětVymazat
  3. -->Autorka blogu: Mohla bych se jen zeptat?? Na jednom blogu..asi už dřív.. jsi psala komentář, že se barvíš dvoufázově prvně henna pak indigo.. jen by mě zajímalo, kde sháníš to indigo?? Stačí odpoědět tu:)

    OdpovědětVymazat
  4. Trb, tee: Tak to jsem měla asi štěstí.

    Anonymní: Na ebay. Bohužel výrobce, od kterého jsem měla čerstvé indigo za dobrou cenu už ho nevede, tak nemám koho doporučit.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji, toť škoda:( mě stačí čistá lewsonia, mě sedne zrz, ale nechci moc kamošce doporučovat nějaké předmíchané strandy.. to ztmavení budu muset jinak vykoumat

    OdpovědětVymazat
  6. Alterra má u nás celkově jen zlomek ze svého sortimentu, mají dokonce i dekorativní kosmetiku, ale psala jsem jim email a neplánují sortiment rozšířit, takže nikde toho o moc víc nenajdeš. U nás se kromě pár věcí na obličej dají koupit ještě sprcháče a šampóny, ale nemají všechno někde po hromadě jako třeba Alverde v DMku, proto si možná toho víc nenašla.

    OdpovědětVymazat
  7. z Alterry jsem přešla na Oriflame a zatím mi docela vyhovuje. Nedávno jsem se zaregistrovala a můžu tak nakupovat ještě levněji, takže jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat