neděle 16. srpna 2009

Čištění pleti

K čištění pleti existuje velký výběr přírodních mlék, olejů, vod a pěn. K levným patří výrobky od Alverde – čistící mléko s růží pro suchou pleť a čistící gel s mořskými řasami pro mastnou pleť. Oboje dobře odlíčí make-up, k dočištění a tonizaci pleti jsou tu pleťová voda s růží nebo s mořskými řasami.

Velmi dobrou možností je také lávová zemina. Je vhodná pro všechny typy pleti, absorbuje přebytečný maz, ale nevysuší pokožku nadměrně. Pro každodenní čištění stačí trošku rozpustit ve vodě, nanést na obličej a hned smýt. Pleť je potom krásně hladká. Neodlíčí ale make-up.



Odlíčení make-upu

K odlíčení i voděodolného make-upu včetně řasenky dobře poslouží oleje. Použít je možné kterýkoliv pleťový olej, já vzhledem k ceně a větší spotřebě používám olivový. Můžete ho použít i když je na vás příliš mastný, což je i můj případ. Většina se setře tamponem a nemusíte pak použít krém. Pokud použijete k dolíčení ještě tonikum, setře se všechen a můžete ho použít i na mastnou pleť.

Na odlíčení řasenky je vynikající ricinový olej, který je vyživí a dobře odlíčí. Pokud se dostane do očí, většinu lidí neštípe a to ani pokud mají citlivé oči. Mě ale štípe, stejně tak olivový (ale doporučuji vyzkoušet, zvláště pokud nemáte k dispozici ricinový), proto používám jojobový nebo meruňkový.

Namísto oleje je možné použít i mléko - plnotučné pro suchou pleť, polotučné pro normální, odtučněné pro mastnou. Není však tak efektivní jako oleje, nemusí odlíčit voděodolný make-up nebo více vrstev make-upu najednou. Také se musí na rozdíl od oleje všechno důkladně smýt, aby se na pokožce netvořily bakterie.

Další velmi efektivní možností je kvalitní mýdlo. Dobré přírodní mýdlo pokožku nevysuší a make-up smyje velmi snadno a rychle. Je pak ale důležité použít krém. Já používám mýdlo Savon du Midi s bambuckým máslem nebo olivová mýdla z mýdlárny Rubens nebo Mystické mýdlárny, ale stačí i mýdla Alverde, která krásně voní a nevysušují pokožku a v drogeriích DM stojí jen 20 Kč.





Žádné komentáře:

Okomentovat